Roladki z indyka z melonem

Składniki:
  • 700 g piersi z indyka
  • 1/2 melona miodowego
  • 2 duże dojrzałe, twarde pomidory
  • 100 g miękkiego żółtego sera
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych (pokruszonych)
  • pieprz, sól
  • oregano

Przygotowanie:

Pierś dokładnie umyj i osusz, pokrój w płaty, natrzyj przyprawami. Sparzonego i obranego ze skórki pomidora (bez miąższu), ser żółty i melona pokrój w grube paski. Na płatach indyka ułóż po jednym pasku melona i sera oraz po kilka pasków pomidora. Zwiń wszystko w ruloniki i zepnij wykałaczką. Tak powstałe roladki obtocz w płatkach kukurydzianych i smaż na rozgrzanym oleju, do uzyskania złocistego koloru.

x

Formuarz kontaktowy