pierś z indyka po węgiersku

Pierś z indyka po węgiersku

Składniki:
  • 500 g piersi z indyka
  • 1/2 słoiczka zielonego pesto
  • 1 Mozzarella
  • 1 duży pomidor
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Pierś z indyka dokładnie opłucz i pokrój w plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Posól, popieprz i posmaruj pesto. Odstaw do lodówki na godzinę. Następnie piecz mięso w żaroodpornym naczyniu, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 15 minut. Po upływie tego czasu, na upieczone plastry piersi z indyka połóż plastry pomidora i Mozzarelli. Wierzch posyp solą i ziołami prowansalskimi. Piecz kolejne 10 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.
 

x

Formuarz kontaktowy