Izabela Topolska - eksperci

Izabela Topolska

Ekspert ds. Jakości Krajowej Rady Drobiarstwa,
Dyrektor – Pełnomocnik ds. Jakości Indykpol S.A.

Absolwentka SGGW, wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, ze specjalizacją: Analiza i ocena jakości żywności. Pierwsze doświadczenia zawodowe zdobywała za granicą, gdzie nowoczesne a jednocześnie dojrzałe podejście do zarządzania systemami jakości ukierunkowały jej dalsze doświadczenia zawodowe. W chwili obecnej pełniąca funkcję Pełnomocnika ds. Jakości wszystkich zakładów produkcyjnych grupy Indykpol oraz eksperta ds. Jakości KRD-IG wspiera promowanie pro-jakościowego podejścia do zarządzania produkcją. Zagorzała propagatorka zdrowego stylu odżywiania i aktywności sportowej.

 

„Drób paczkowany, dostępny dla Konsumenta w bezpośredniej sprzedaży na półce sklepowej posiada wiele zalet. Jedną z podstawowych cech takiego produktu jest pełna dostępność na etykiecie szeregu informacji, co pozwala nam aby już w momencie dokonywania zakupu dowiedzieć się naprawdę wiele o naszym produkcie”;

 

 

„Numer partii to zakodowane dane pozwalające Producentowi na identyfikację produktu na każdym etapie procesu produkcji i sprzedaży. Warto zaznaczyć, iż na podstawie tylko tej jednej informacji producent jest w stanie prześledzić cały proces produkcyjny i dystrybucji, jak i cofnąć się wstecz do hodowcy”;

 

Zobacz także:

Aleksandra Porada - eksperci

Aleksandra Porada

W hodowli drobiu podanie antybiotyku kurczakom możliwe jest jedynie podczas leczenia, prowadzonego pod ścisłym nadzorem lekarza weterynarii. Po zakończeniu leczenia obowiązkowe jest zachowanie odpowiedniego...

Czytaj więcej
Czesław Brzozowski - eksperci

Czesław Brzozowski

Nowoczesny chów kurcząt pozwala na uzyskanie w krótkim czasie ptaków o stosunkowo wysokiej masie ciała. Dzieje się tak dzięki zastosowaniu optymalnych warunków środowiska w chowie oraz poprzez dobór ras kurczaków...

Czytaj więcej
Piotr Szeleszczuk - eksperci

Piotr Szeleszczuk

Rynek drobiowy jest tak zorganizowany, że trzeba się zastanowić, czy faszerowanie antybiotykami jest po pierwsze możliwe, ale też potrzebne. Zdroworozsądkowo - stosowanie ich nie jest uzasadnione. Technologie...

Czytaj więcej
Leszek Lemke - eksperci

Leszek Lemke

Mięso konfekcjonowane i pakowane należy transportować w możliwie krótkim czasie do docelowych magazynów wyrobów gotowych. W komorach składowych dla towaru świeżo schłodzonego temperatura jest utrzymywana...

Czytaj więcej
Anna-Jelonek_eksperci

Anna Jelonek

Mięso drobiowe stanowi źródło witamin z grupy B: niacyny, niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz kwasu pantotenowego (czyli koenzymu A), który bierze udział w przemianach metabolicznych w organizmie.

Czytaj więcej
x

Formuarz kontaktowy